La sfârsitul anului trecut am petrecut cel mai frumos concediu, în Filipine, un loc cu peisaje aparte, care nu degeaba mai este denumit și “raiul pe Pământ”.  Dacă vreți să vedeți peisajele și locurile minunate unde am fost, puteți să urmăriți toate acestea pe canalul de Youtube:  Canal Youtube

Iar daca vă place, puteți să vă și abonati la canal 🙂

Am filmat peste o oră și am realizat 4 filmulețe, deoarece nu ne mai puteam sătura să vă arătăm și vouă toate peisajele incredibile de acolo. Am auzit nenumărate opinii, de la persoane care au vizitat și alte țări din Asia: Thailanda, Indonezia, Sri Lanka, dar cei care au vizitat toate aceste țări și inclusiv Filipine au fost cel mai plăcut impresionați de ultima locație. Când o să ajungem și noi în alte locații din Asia, o să revenim cu impresii personale pentru a putea face comparații, dar deocamdată putem doar să vă garantăm că Filipine este un colț de rai.

În acest articol dorim să vă expunem costurile pe care le-am avut noi în Filipine, dacă doriți să vă organizați un sejur în acest loc. De la bun început am hotărât să ne organizăm singuri această călatorie, deoarece o singură agenție ne-a oferit un pachet pentru această țară, restul neavând în ofertă. Vă recomandăm să vă organizați singuri sejurul, deoarece costurile sunt MUUUULT mai reduse și în plus aveți posibilitatea de a vizita multe locuri, și credeti-ne că sunt multe de vizitat. O agenție vă va trimite într-un resort, și Filipine nu e o țară în care să nu călătoriți de pe o insulă pe alta, nu de alta dar sunt peste 7.000 de insule 🙂

Să revenim la costuri… Noi am pornit din Cluj-Napoca, am dormit o noapte în Roma, deoarece de aici am avut avionul pe ruta  Roma-Guanzhou(China, escală 6 ore dus/ 4 ore întors)-Cebu. În total am dormit 16 nopți în Filipine și vă vom prezenta toate costurile din momentul decolării spre Filipine pentru 2 persoane.

11 noiembrie – 29 noiembrie (16 nopți + 2 nopți pe avion)

Avion dus-întors spre Filipine: 680 euro

Cazare 2 nopți Cebu(hotel 4*):  82,04

Cazare 3 nopți Coron(hotel 3*): 163,03

Cazare 3 nopți El Nido(hotel 2*): 125,36

Cazare 4 nopți Puerto Princesa(hotel 4*): 268

Cazare 3 nopți Boracay(hotel 4*): 203 euro

Transport pe insule: 88,21 euro

Ferrybot (Coron-El Nido): 64,07

Avioane interne (Cebu-Coron, Puerto Pricensa-Cebu, Cebu-Boracay dus-întors): 352 euro

Tururi/excursii: 242,23 euro

Mâncare: 232,54 euro

Cumpărături supermarket: 121,02 euro

Alte cheltuieli(taxa stațiuni, spălătorie haine, masaj, terminal fee etc.): 131,08 euro

Cartele de internet Filipine: 35,6 euro

Suveniruri: 69,94 euro

Total: 2858 euro

La aceste costuri puteți să mai adăugați aproximativ 180 de euro pentru 2 persoane biletele de avion pentru Roma, noi am stat o noapte la dus în Roma și 2 la întors, cost aproximativ (50 euro/noapte => 150 euro) și am dat cam 100 euro pe transport în Roma (shuttle aeroport + bilete transport local) și diverse cheltuieli în jur de 150 de euro. Deci periplul nostru de 3 săptămâni în Filipine care a inclus și un citybreak la Roma a fost de 2858+180+150+100+150 = 3438 pentru 2 persoane.

Vă recomandăm cu caldură să vizitați Filipine, nu o să regretați.

Ada&Horia

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.