Insula greceasca Thassos, denumita si insula de smarald este una dintre cele mai vizitate insule din Grecia de catre turistii romani, deoarece se afla la cea mai mica apropiere fata de Romania. Insula se afla la aproximativ 6-7 ore distanta de Bucuresti, cel mai scurt traseu fiind prin Makaza, traseu care e recomandat chiar daca uneori se pot forma coloane de masini .

Noi am vizitat insula Thassos la inceput de septembrie, iar drumul pana acolo a fost destul de liber. Va recomand tot timpul sa alimenatati in Bulgaria, deoarece pretul carburantului este foarte mare in Grecia, in jur de 1,6 euro/litru, in timp ce in  Bulgaria e de doar 1.06 euro/litru. Noi nu am tinut cont de acest lucru si chiar ne intrebam de ce a fost coada atat de mare la ultima benzinarie din Bulgaria, am aflat raspunsul cand am ajuns in Grecia 🙂

De ce sa mergi in Thassos?

Recomand Thassos celor care isi doresc sa viziteze plaje mai putin amenajate, unele chiar salbatice, in care peisajul este minunat. In Thassos puteti sa intalniti atat plaje cu nisip fin, cat si cu pietris sau chiar marmura. In acelasi timp, insula este accesibila din punct de vedere al preturilor, iar mancarea de la taverne este delicioasa.

Top 3 plaje din Thassos

Cea mai populara si recomandata familiilor este Golden Beach, care se afla la doar 10 km distanta de capitala insulei, Limenas.

O alta plaja tipic mediteraneana este Paradise Beach care se afla intr-un mic golf. Aceasta plaja este putin mai salbatica, aici existand un singur local. Nisipiul este extrem de fin si apa limpede. Chiar daca ultima portiune de drum pana la aceasta plaja a fost cam rau, a meritat.

Cea mai spectaculoasa insula din Thassos este cel mai probabil Marble Beach. Plaja este formata din mici pietricele de marmura alba, care dau o culoare aparte apei. Din pacate drumul pana la aceasta plaja este destul de rau fiind neasfaltat. Datorita faptului ca plaja e relativ mica, exista sanse mari sa fie aglomerata. Plaja este in continuare salbatica, deorece in 2014 o viitura a luat tot ce a fost amenajat in zona plajei.

Cazarea in Thassos

Deoarece am fost plecati in acest concediu cu masina unor prieteni care erau cazati in alta parte a insulei, am ales sa ramanem in Limenas care este capitala insulei, o statiune cocheta si plina de situri arheologice. Ne-a placut deoarece plaja din Limenas era foarte frumoasa si falezele erau pline de taverne grecesti.  Noi am fost cazati la Villa Pavlidis care ca si pret este putin peste media celor de pe insula. Daca vreti sa prindeti preturi bune, va recomand sa va luati din timp cazare chiar si pentru luna septembrie.  Un pret mediu ar fi intre 200 si 250 lei/noapte.

In concluzie, daca doriti sa petreceti un concediu in Grecia, pe o insula foarte frumoasa si totusi relativ aproape de tara, in care sa mancati foarte bine si la preturi accesibile atunci Thassos este alegerea.  Va recomandam in Limenas sa nu ratati Karnagio Beach Cafe Bar, asteptam impresii de la voi.

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.