Am participat la Chartres en Lumières ani de-a randul, si cu fiecare editie, organizarea mi s-a parut mai spectaculoasa si mai originala. Scopul acestui eveniment, era de a motiva localnicii sa iasa si de a spori numarul de turisti care raman peste noapte in micutul orasel, vizitarea catedralei gotice si plimbarile in centru vechi le faceam usor intr-o zi, dar la lasarea serii orasul se scufunda intr-o liniste si bezna totala.

 Ce imi amintesc cu drag, este ca in fiecare an era o festivitate de deschidere (aprilie) si inchidere (octombrie) a acestui festival. In aceste zile toti locuitori orasului si imprejurimilor misuna pe strazi, defileaza in adevarate care alegorice, si prezinta spectacole de arta stradala, animatii interactive, plimbari si instalatii usoare.

    Tot spectacolul acesta se repeta in fiecare seara, de luni pana duminica, deindata ce se lasa intunericul. Cu toate astea imi era aproape imposibil sa ma bucur intr-o singura seara de toate povestile de pe cladirile luminate, unele erau atat de incarcate de mesaje si muzica acompania de pe fundal, incat imi doream sa le mai revad odata si inca odata….

Seara poate sa fie relativ racoare, mai ales in apropierea catedralei, si in lunile de vara zgribuleam de frig, iar daca nu era weekend si nu aveam rezervare in vreun restaurant sau Bistro ma indreptam timid catre hotel.

    Desi un oras micut (mai putin de 40.000 locuitori) Chartres este foarte boem si relativ scump, cazarea la un hotel de 3 stele ajunge usor la 80-90 euro, iar in perioadele de varf de sezon mai gasesti cu greu locuri disponibile.

Musai List pentru Chartres 😊 Fête de la musique (in fiecare an in 21 iunie) si Fête de la Lumière cu festivitatea de deschidere (in fiecare an in aprilie)

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.