Anul acesta am ales din nou Bulgaria pentru concediul nostru de vară. Zic din nou, deoarece este pentru a 3-a oara când ajungem la vecinii bulgari în sezonul estival. Acest lucru înseamnă că ne-a plăcut de fiecare dată. Ca și locatie am ales stațiunea Pomorie, o stațiune mai puțin cunoscuta românilor, dar care se află la doar 20 de km de Sunny Beach. Noi venim pentru a doua oară în această stațiune pentru că este mai linistită și nu atât de aglomerată ca celelalte stațiuni de la țărmul Mării Negre din Bulgaria.

Orașul este așezat pe o peninsulă stâncoasă îngustă, cel mai aproape oraș mai mare fiind Burgas la 19 kilometri.

 Înainte de a ajunge la mare, am mai făcut o oprire în Veliko Tărnovo, un oraș pitoresc care ne-a încântat și despre care voi scrie un articol separat. De remarcat este că orasul Veliko Tărnovo este inclus în top 10 cele mai vizitate destinații din Balcani.

Dar să revenim la stațiunea Pomorie, locul nostru de vacanță pentru 7 zile. Ne-am cazat la Festa Pomorie Resort, un resort aflat efectiv pe plaja, lucru care ne-a încantat cel mai mult. Chiar daca aspectul hotelului, a camerelor și a mobilierului e putin mai vechi, pe noi ne-a atras la acest resort piscina mare, curată și plaja cu nisip fin din cadrul unui mic golf, chiar în apropierea hotelului. Norocul nostru a fost că am avut și cameră cu sea view :).   Chiar dacă plaja nu era exclusiv a hotelului, nu s-a întamplat niciodată să fie aglomerată sau să nu se gasească sezlonguri libere. Acest lucru se întamplă, deoarece hotelul este construit în zona nouă a localității Pomorie, cam la 2 km de mers pe faleză până la orasul vechi și locul unde se găsește agitația specifică stațiunilor turistice.

După pandemie, hotelul nu mai ofera posibilitatea de all inclusive, ci doar de demipensiune. Nu am înteles nici noi de ce, dar ne-am conformat, mai ales că majoritatea aveau doar mic dejun. Mâncarea ca diversitate nu a excelat ca la alte hoteluri de 4* la care am stat, dar pot zice că a avut gust, dar dacă sunteți gurmanzi și vă doriti un all inclusive ca la carte, atunci această variantă nu este potrivită pentru voi. Totuși lanțul hotelier mai are chiar în apropiere un alt hotel, Festa Via Pontica, hotel la care am fost acum 3 ani, care este mai modern și care în continuare optiunea de all inclusive.

Hotelul Via Pontica:

Ca să vă puteti face o parere mai clară dacă doriti să alegeți unul dintre cele 2 variante încercate de noi, am să scriu cateva puncte forte la fiecare:

Hotel Festa Pomorie Resort

 • plajă cu nisip curată și deloc aglomerată, având un view excelent fiind situată într-un mic golf
 • piscină mare pentru cei care doresc să înoate și să nu se simtă efectiv îmbulziți de alți turiști
 • în imediata apropiere a falezei unde se pot face plimbări seara pe malul mării
 • poziția foarte bună, departe de agitația stațiuni

Hotel Festa Via Pontica

 • complexul este foarte friendly pentru familii, existând spații de joacă pentru copii și programe în timpul zilei
 • mâncarea all inclusive foarte gustoasă și diversificată
 • piscină interioară
 • crama unde pe baza de programare, dar gratis, puteți să luați cina
 • camerele foarte moderne

Localitatea Pomorie este foarte linistită, dar asta nu înseamna ca nu aveți activități pe care să le puteți desfășura în momentul în care doriți altceva decât să mâncați bine și să stați la plajă sau piscină. Astfel puteți:

 • să mergeți la Aqua Parkul din localitate sau la delfinariu
 • să vă plimbați pe mare cu barca cu pornire din Pomorie, Nessebar sau Burgas
 • să vizitați orasul Burgas, un oraș plin de spații verzi și foarte frumos. Pot spune că nu am vazut în nici un oras atat de mult verde ca și în Burgas. Orașul efectiv ne-a fascinat și voi scrie separat un articol și desre Burgas
 • să vizitati castelul Ravadinovo, la 50 km distanță
 • să vizitați orașul Nessebar, situat la doar 20 de km distanță

Noi vom reveni cu siguranța în Bulgaria, deoarece ne-a placut de fiecare dată, iar raportul calitate-preț este mult mai bun, în comparație cu ofertele din stațiunile de pe litoralul nostru.