Cand te fascineaza culisele puterii din deja celebrul serial american House of Cards, si ajungi la New York, well dai o fuga si pana la Washington DC 😊Am ales sa calatoresc cu autobuzul (Megabus) de la New York la Washington deoarece pleca dimineata foarte devreme, ora 5.00 si la 9 eram deja in capitala. Te poti odihni foarte bine in autobuz, oamenii sunt politicosi si era perfecta liniste. Toate busurile sunt dotate cu Wifi si la cerere soferul poate sa faca si o pauza, preturile difera in schimb in functie de zi si de ora aleasa, dus-intors nu am platit mai mult de 40$.

Exista multe lucruri de facut în DC, incluzand toate memorialele nationale și cele mai bune muzee din lume. Eram deja obosita dupa 2 saptamani de vizitat New Yorkul si nu imi facusem un plan fix pentru a vizita capitala. Spre surprinderea mea, intrarea la toate muzeele din Washington este gratuita, le-am luat deci la rand dar si cel mai important, am luat-o la pas prin DC. Nu va recomand sa faceti acelasi lucru daca calatoriti ca si mine, la inceput de august. A trebuit sa schimb 2 tricouri si sa beau litrii de apa pentru a face fata temperaturilor extrem de ridicate.

Am mancat tipic american style, deci garantat nu sanatos, dar aflata de 2 saptamani  pe taramul fagaduintei, am stiut ca there is no better food experince, asa ca ‘m-am delectat’ cu un elegant cheeseburgers si aripioare la Clyde’s. Preturi in Washington sunt decente si sub media cu care eram obisnuita in New York.

Mi-am setat bineinteles sa ajung la Casa Alba, dar pana acolo am bifat cateva muzee, unele pe repede inainte iar in altele am petrecut cateva ore bune, ce mi-a placut :

-Smithsonian Museums (in DC sunt 21 de muzee Smithsonian!) eu am ales Natural History Museum
-Holocaust memorial museum, a must!
-un tur la Capitol Hill, (de preferat seara cand soarele nu arde asa tare)
-Washington Grand Central Station (o gara muzeu as putea spune, care pastra amprenta trecutului dar era perfect adaptata la noua tehnologie)


-Casa Alba pentru ca e doar una 😊! prima data am facut o poza la bucataria casei albe, pana m-am dumirit ca eram singurul turist ce se holba la ea
-National Galerry of Art (aici trebuie sa alocati cateva ore, din pacate timpul meu era limitat)
-National Postal Museum (chiar langa gara, pe care il poti rata usor) eu am intrat pentru ca era extrem de cald si mai aveam timp extra, si bine am facut ! erau expuse aici trei avioane postale suspendate, colectii de stampile postale rare etc.

Eram surprinsa ca nu mai vedeam zgarie nori, pana am aflat ca nicio cladire din Washington nu trebuie sa fie mai înalta decat domul Capitoliului, fiind si lege locala in privinta asta.

MusaiList in Washington, well depinde de anotimp si de ziua in care va aflati acolo, eu m-am pierdut cu drag printre pietele de fructe si legume, am negociat carti de la 10 la 5$ cu localnici si am cautat umbra in nesfarsitele parcuri. Imi doresc sa ma intorc, cu promisiunea ca voi aloca mai mult timp acestui impresionant oras.

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.