M-am reintors de curand in Copenhaga, un oras care m-a fascinat si in urma cu 3 ani. Daca atunci am descoperit orasul de una singura, la pas si literalmente ratacind pe strazi pana seara tarziu, anul acesta mi-am luat prietenul de mana intr-o incursiune a muzeelor si castelelor pe care le stiam doar pe dinafara 😊

Amandoi avem un spirit aventurier dar si practic, asa ca inainte de a poposi in capitala Danemarcii ne-am facut putin temele, deoarece aveam 5 zile pline la dispozitie.

    Asa cum procedam de regula inainte sa mergem in fiecare city break, ne-am facut o lista cu obiectivele pe care vrem sa le vedem si am descoperit Copenhagen City Card.

Copenhagen Card

Noi am ales optiunea cu 5 zile valabilitate, desi aveam de ales de la 1 zi pana 5, stiam ca ne vor tine picioarele sa profitam din plin.

Cardul l-am achizitionat online si l-am ridicat de la gara centrala, imediat ce am poposit in Copenhaga dar am vazut ca se poate ridica si din aeroport + alte cateva locatii centrale.

   Cu toate ca am mai folosit carduri turistice sau diverse aplicatii, acesta ne-a cucerit  si pentru ca avea gratuite pe toate mijloacele de transport in comun, inclusiv pe trenurile din zona metropolitana a orasului 😊 Recunosc sincer ca nu am putut sa vizitam absolut toate muzeele si atractiile (peste 87 ) de pe lista, cu toate ca fara exceptie, intrarile erau gratuite. Am incercat sa ne structuram cat de cat un program pe zile, si sa mixam vizitele la muzee, cu cate un castel inafara orasului, sau tururi ghidate pe canale. Toate barcile pentru tururile pe canal erau acoperite si incalzite, iar noi profitam atunci sa luam o gustare admirand peisajul.

   Am ales sa vizitam capitala Danemarcii in preajma Anul nou si ne-am asumat dinainte ca vor fi cateva zile in care este posibil sa stam doar indoor, dar am gasit usor obiective deschise si in  zilele libere (31 decembrie sau 1 ianuarie) iar seara de revelion ne-am petrecut-o urmarind focul de artificii din gradinile Tivoli, o experienta de repetatat oricand 😊

Palatul Amalienborg, unul dintre cele mai reprezentative obiective daneze in stil rococo a fost ridicat in anii 1700, ne-a placut foarte mult, din pacate am ratat schimabarea garzii. Aceasta pleca la 11:30 de la Castelul Rosenborg si executa schimbarea garzii in fata Palatului Amalienborg la ora 12:00. Atunci cand Regina se afla la resedinta sa din Copenhaga, garzile sunt acompaniate si de Fanfara Garzilor Regale, a Must See next time !

Dar daca ar fi sa enumar obiectivele cu cel mai mare impact, Tivoli ar fi pe primul loc, apoi cu siguranta o croaziera de o ora pe canalele din centru, fun atat pentru adulti cat si pentru copii Den Blå Planet, National Aquarium Denmark, si daca vrei iei trenul si sa te bucuri si de imprejurimi, la o ora distanta ai Frederiksborg Castle. Un castel din secolul 17 in care a locuit regele danez Christian al IV-lea.

Musai List  in Copenhaga, o vizita la celebra cofetarie La Glace chiar in zona pietonala, o cafea la COFFEE COLLECTIVE si cel mai bun sandwich pe care l-am mancat vreodata la Smagsløget.

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.