Nimic nu are mai multe șanse să vă introducă în atmosfera de iarnă, decât o vizită la vestitele piețe de Crăciun. Dacă bugetul nu vă permite o excursie la Talinn, Budapesta, Strasbourg sau Viena, orașele care au avut cele mai impresionante târguri de Crăciun în 2018, vă prezentăm care sunt alternativele din țara noastră unde puteți degusta un vin fiert și să savurați din deliciile festive ale acestei perioade.

Majoritatea piețelor se deschid la sfârșitul lunii noiembrie și pot fi vizitate până după perioada Crăciunului. Așadar, acum este timpul să vă planificați un citybreak în Romania sau să vă convingeți câțiva prieteni și să vizitați împreuna una dintre aceste piețe de Crăciun.

Bazându-ne pe modul în care au fost organizate aceste targuri în 2018 considerăm că topul celor mai frumoase târguri de Craciun din Romania în 2019 va arăta în felul următor:

1.Târgul de Crăciun de la Sibiu

Târgul de la Sibiu datează din 2007 când orașul a fost Capitala Europeana a Culturii și de atunci continuă să se afle în topul celor mai frumoase târguri de la noi din țară și uneori chiar și din Europa. Ce ne-a impresionat pe noi cel mai mult la acest târg la edițiile anterioare, au fost proiecțiile de pe clădirile din piață care dădeau un farmec aparte locației. Târgul a fost deja deschis în momentul redactării acestui articol, iar proiecţiile nu lipsesc de pe clădirile din Piața Mare, iar în momentul în care în peisaj vor apărea și primii fulgi de nea, cu siguranță vom avea parte de o atmosferă feerică

Perioada: 15 noiembrie 2019 – 3 ianuarie 202

2. Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

Fără a fi subiectivi, deoarece locuim în Cluj-Napoca, credem că targul din acest oraș merită să fie pe locul 2 în acest top, deoarece s-a dezvoltat frumos de la an la an și poate cel mai important aspect este că există diferite activități pentru toate categoriile de vârstă. Târgul de Craciun din Cluj-Napoca a ajuns chiar să fie nominalizat printre cele mai frumoase din Europa. Nu în top, dar și doar menționarea în aceste clasamente contează. 🙂

Perioada: 24 noiembrie 2019 – 30 decembrie 202

3. Târgul de Crăciun din Brasov

Organizat în frumoasa Piață a Sfatului, exact sub Poalele Tampei care îi ofera o imagine de poveste, Târgul de Craciun din Brasov a avut probabil an de an cel mai frumos brad, împodobit întotdeauna cu gust.

Perioada: 1 decembrie 2019 – 1 ianuarie 2020

4. Târgul de Crăciun din București

Targul de Crăciun din capitală nu putea lipsi din acest top, chiar dacă se situează dupa părerea noastră doar pe locul 4. Târgul se deosebește de celelalte datorită mărimii, fiind organizat în Piața Constituției unde te vei putea plimba pe la cele nu mai puțin de 100 de căsuțe cu preparate sau articole specifice acestui sezon și vei putea admira cele 5 milioane de beculețe.

Perioada: 28 noiembrie – 26 decembrie 2019

5. Târgul de Crăciun din Timișoara

Timișoara se pregătește pentru anul 2021 când va fi Capitala Culturala a Europei și Târgul de Craciun din acest an se anunță a fi unul foarte bine organizat și care să îi încânte pe toți cei care îi vor trece pragul. Târgul a fost unul foarte frumos și anul trecut, deci cu siguranță o să rămâneți cu amintiri frumoase dacă îl vizitați și anul acesta.

Perioada: 1 decembrie 2019 – 10 ianuarie 2020

Alte târguri care merită menționate și care cu siguranță vor intra în viitor în topurile Târgurilor de Crăciun din Romania sunt cele din Oradea, Piatra Neamț, Iași sau Arad.

Sperăm să vizitați cât mai multe târguri de Crăciun anul acesta și să ne spuneți părerea voastră.

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.