Dacă vrei să experimentezi o destinație de vacanță unde te poți relaxa pe plajă, admira opere de artă și arhitectură, îmbina istoria cu cultura și savura delicii culinare, Nisa este locul perfect pentru tine. Situat pe coasta de sud a Franței, Nisa este un oraș fermecător, cunoscut pentru eleganța sa, soarele și plajele sale superbe.

Dacă ajungi în Nisa, trebuie să începi cu vechiul oraș, Vieux Nice, unde te vei simți ca și cum ai fi călătorit în timp. În centrul orașului, plimbă-te pe străduțele înguste, admiră clădirile vechi, vizitează biserici și catedrale istorice și oprește-te la piețe pentru a cumpăra produse locale proaspete.

În timp ce te plimbi prin Vieux Nice, nu uita să vizitezi Piața Cours Saleya, un târg colorat de flori, fructe și legume care se desfășoară în fiecare dimineață. În apropiere, Palatul Lascaris este un muzeu fascinant de artă și istorie, care găzduiește o colecție impresionantă de instrumente muzicale.

Un alt loc de vizitat este Castelul Colline du Chateau, de unde poți admira priveliștea impresionantă a orașului și a Mării Mediterane. Castelul datează din secolul al XVI-lea, iar ruinele sale au fost transformate într-un parc plin de verdeață, unde poți petrece o după-amiază relaxantă.

Nisa este de asemenea renumită pentru muzeele sale de artă. Muzeul Matisse găzduiește o colecție impresionantă de lucrări ale celebrului artist, iar Muzeul de Artă Modernă și Contemporană (MAMAC) expune opere ale artiștilor francezi și internaționali.

În timpul serii, mergeți pe Promenade des Anglais, o faleză minunată care se întinde de-a lungul plajei și oferă o priveliște impresionantă la apusul soarelui. Aici, veți găsi numeroase restaurante și baruri, care oferă mâncare delicioasă și băuturi.

Luna mai este un moment minunat pentru a vizita Nisa, deoarece vremea este perfectă, nu este prea cald sau prea aglomerat. Orașul este încă plin de viață și de energie, dar nu este atât de aglomerat precum în luna iulie sau august.

Perioada: 15-19 mai 2023

Zbor: 168 de lei/persoana cu Wizz Discount (Cluj-Napoca – Nisa si retur)

Cazare: 339 euro le Paga (locatie excelenta, chiar in inima orasului Nisa)

Aceasta este o excursie de tipul DIY (do it yourself), în care tu va trebui să îți cumperi singur biletele de avion și să îți faci rezervarile de cazare. Prețurile sunt orientative la momentul postării articolului. Pentru a putea beneficia de aceste prețuri, vă rugăm să vă rezervați cat mai repede biletele de avion și cazarea.